Tort de piscoturi si portocale

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • oua 8 buc
  • zahar 400 g
  • vin 200 ml
  • coniac 50 ml
  • piscoturi 600 g
  • portocale(6 buc) 1.2 kg
  • gelatina 30 g
  • frisca batuta 1 kg
  • ciocolata 20 g

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune vasul la foc, amestecandu-se cu telul. Cand incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se adauga coaja de portocala rasa de la cele sase portocale. Albusurile se bat cu telul, se amesteca cu 600 g de frisca si cu galbenusurile. Gelatina se dizolva in vin fierbinte, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza in compozitie, amestecandu-se. La sfarsit se adauga si coniacul. Portocalele se curata de coaja ramasa si se taie felii rotunde. Se imbraca in celofan o cratita de marimea unei forme de tort. Se asaza un rand de felii de portocala, atat pe fundul cratitei cat si pe peretii ei. Peste feliile de portocala se asaza un rand de piscoturi (circa 200 g), se toarna peste piscoturi un strat din compozitia cu oua (circa o treime), apoi al doilea rand de felii de portocala. Peste feliile de portocala se asaza al doilea rand de piscoturi, aranjate in cruce fata de primul strat. Pe deasupra se asaza inca un rand de felii de portocala, peste care se toarna a doua treime din compozitia cu oua, se asaza apoi ultimul rand de piscoturi, care vor fi paralele cu cele din primul rand, iar pe deasupra se toarna restul compozitiei cu ou. Se da cratita la frigider timp de doua ore, se rastoarna pe un platou de tort, se decoreaza cu un pos cu restul de 400 g frisca si se presara pe deasupra cu ciocolata rasa.Se taie felii ca orice tort.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise