Tort de portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 8 oua, 8 linguri cu zahar, 6 linguri cu faina, 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare.
  • crema: un pachet margarina "rama", 6 oua, 4 portocale mari, o lamaie, o lingura cu varf de faina, 3-4 pliculete vanilie, 200gr.zahar.
  • sirop: zeama de la o lamaie, 150gr. zahar, 4-5 linguri de miere, 200ml. apa, vanilie.
  • glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile ca pentru bezele, se adauga pe rind cele 8 linguri de zahar, cind albusurile sint bine batute adaugam galbenusurile pe rind amestecind usor pana sint bine incorporate, continuam cu faina, pesmetul si vanilia, punem aluatul obtinut intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, tava unsa si tapetata cu faina, foc potrivit, coacere 25-30 min.

Crema: ouale se freaca cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la portocale si lamaie, faina, vanilia, se amesteca bine si se fierbe pina se leaga bine pe baia de apa, se raceste la temperatura camerei, punem margarina intr-un vas si adaugam treptat crema obtinuta pina se incorporeaza bine, se tine la frigider pana o folosim. Se taie blatul, se insiropeaza prima bucata, se pune jumatate din crema, se aseaza si urmatoare bucata de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema, se orneaza cu multa frisca. Se tine tortul 4-5 ore la frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise