Tort de portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • frisca din 300 - 400 grame smantana
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 - 4 portocale
  • esenta de rom
  • piscoturi.

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote.

Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune zaharul vanilat, coaja de portocala, gelatina dizolvata in apa calduta, albusurile batute spuma si frisca.

Se imbraca o forma in felii de portocale, se toarna crema, se lasa 2 - 3 minute si apoi se acopera cu un strat de piscoturi inmuiate putin intr-un sirop facut din esenta de rom, o lingura zahar si apa.

Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise