TORT DE POST CU PORTOCALE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat contine:
  • faina
  • zahar
  • ulei
  • nuca macinata )
  • praf de copt
  • cacao
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • apa minerala
  • Sirop se face din:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Crema se face din:
  • suc de portocale,
  • budinca de vanilie
  • esenta de portocale
  • gelatina )
  • frisca lichida
  • portocale

Mod de preparare

Blatul

Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, intr-o oala

Se adauga aromele si apa pana se obtine o compozitie mai grosuta

se baga la cuptor pana se coace

dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit dupa care se taie , se insiropeaza (apa zahar si esenta de rom);

Crema:

Se amesteca cu sucul , cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca ;

Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min,

Asamblare:

blatul se umple si se orneaza cu crema obtinuta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise