Blatul
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, intr-o oala
Se adauga aromele si apa pana se obtine o compozitie mai grosuta
se baga la cuptor pana se coace
dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit dupa care se taie , se insiropeaza (apa zahar si esenta de rom);
Crema:
Se amesteca cu sucul , cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca ;
Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min,
Asamblare:
blatul se umple si se orneaza cu crema obtinuta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise