Tort de sezon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 24 de albusuri (6 albusuri pentru fiecare foaie de bezea)
  • 1 1/2 kg zahar
  • o lamaie
  • 1 kg frisca (vegetala de preferinta)
  • 4 plicuri de zahar vanilinat
  • 4 plicuri de intaritor de frisca
  • fructe...(2-3 banane, 2-3 portocale, kiwi, ananas. capsuni. ..)

Mod de preparare

S e bat bine cate 6 albusiri cu cate o cana jumatate de zahar si zeama de lamanie pana se formeaza o bezea groasa care nu cade de pe tel.

Se tapeteaza o tava cu hatrie unsa ( sau de copt) si se introducela cuptorul bine incalzit in prealabil la foc f mic, cu usa intredeschisa de la cuptor timp de 50- 60 min.. pana se usuca bezeaua.

Se coc cele 4 foi...siselasa o jumatate/o zi la uscat in loc racoros.

Se bate frisca bine..folosindu-se zaharul vanilinat si intaritorul.

Se curata toate fructele si se taie in bucatele de marime medie.

Se amesteca cu frisca in functie de combinatia dorita

Se umplu foile d ebezea cu frisca cu fructe pe diferite combinatii si culori.La sfarsit se orneaza cu frisca si fructe.

Se tine la frigider min. 2 ore inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise