1.Se pregateste aluatul din faina,sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale ,care se pun pe un servet curat,presarat cu faina si se lasa timp de o ora.
2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 27cm.,unsa cu ulei si tapetata cu faina , se pune prima foaie ,asfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie,se unge, urmeaza a treia foaie si se repeta pana se ajunge la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura :se spla spanacul ,se sareaza putin si se caleste.Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, 2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul, cascavalul ras, nucsoara si piper.
3.Se pune umplutura peste foi si, cu lingura ,se fac 6 adancituri,in care se sparg restul de oua.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.Se intind restul de 6 foi,care se pun identic cu primele.
4.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ,se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri.Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste cu maghiran verde deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise