Tort de vanilie si capsune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g.capsune
  • 1 plic de crema pentru prajituri cu gust de vanilie
  • 250 ml.;apte
  • 1 plic zahar vanilat
  • sirop facut intr-o cana de apa din 3 linguri de zahar si esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar pentru crema
  • 1 blat de tort din comert
  • 1 plic gelatina rosie.

Mod de preparare

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de pe ambalaj.Capsunele se spala si se feliaza.Se desface prima foaie de blat,se aseaza pe un platou si se insiropeaza apoi se acopera cu un strat de crema si cu unul de felii de capsune.Se repeta operatiunea,in acelasi mod pana la ultima foaie de blat. Se prepara gelatina si se toarna uniform pe toata suprafata tortului,peste stratul de capsune.Se orneaza dupa preferinta cu fulgi de ciocolata alba sau nuca de cocos.Se pune apoi la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise