Tort de vară

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. biscuiţi
  • 500 gr. brănză vaci
  • 150 gr. unt
  • 200 gr. zahăr
  • 200 ml. frişcă
  • 300 gr. zmeură
  • 25 ml sirp de zmeură
  • 4 foi de gelatină.

Mod de preparare

Se pisează biscuţii. Se topeşte untul pe foc mic şi se adaugă biscuiţii pisaţi, apoi se întinde într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile şi se pune la frigider. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, siropul, se adaugă frişca bătută şi gelatina topită şi cu jumătate din cantitatea de fructe. Se aşează peste blatul de biscuiţi şi se ornează cu restul de fructe (se mai poate decora şi cu bucăţi de ciocolată sau cu alte fructe). Se ţine la frigider, până în momentul servirii, când se detaşează marginile formei de tort.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise