Tort de vara!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg nuca macinata
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 1l frisca
  • fructe cat mai multe si mai variate…eu am pus,visine, capsuni,caise si banane.
  • sare de lamaie
  • 500 gr zahar pudra
  • Sirop.
  • 350 ml apa
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca macinata si praful de copt. Se coace la foc potrivit cca 40 min., se face testul cu scobitoarea, cand se raceste se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.

Umplutura:

Se bate frisca cu zaharul si apoi se adauga un pic de sare de lamaie dizolvata in apa.(inlocuitor de intaritor de frisca).

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul pana devine brun, apoi se pune apa peste el, se fierbe si se raceste!

Asamblarea:

Se taie blatul in 3, se insiropeaza, adaugam frisca, multe fructe taiate marunt, apoi iar blat, il insiropam punem frisca, fructe si punem ultimul blat pe care il insiropam. Ornam cu frisca si cu floricele de vara cat mai colorate. Va doresc Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise