Tort de varza rosie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)Aluat:250gr.faina
  • 1galbenus
  • 120gr. unt
  • 5linguri apa
  • putina sare
  • 1lingura condimente provensale(se gasesc in magazin);Umplutura:750gr. varza rosie
  • 2cepe taiate marunt
  • 3 catei de usturoi
  • 150gr. sunca taiata jullien
  • 2linguri ulei de masline
  • 150gr. supa din cubulet Maggi
  • 150gr. branza de oaie
  • 50gr .seminte de pin
  • unt pentru uns forma;

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se pune aluatul rezultat intr-o folie si se tine la frigider 30min.Se curata varza , se spala se scoate cotorul si se taie marunt.In uleiul de masline incins se caleste ceapa,usturoiulsi sunca.Adaugam varza, supa sifierbem totul pe foc mic 20min.Se condimenteaza cu sare si piper.Aluatul se pune pe planseta infainata si i se da o forma rotunda.(cu diametrul de 26cm.)Captusim cu aluatul astfel pregatit forma unsa cu unt, peste care asezam varza rosie.Branza de oaie o presaram bucatele peste varza, presaram si semintele de pin si coacem in cuptor preincalzit 35min., la 175 grade C.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise