Tort de zahar ars

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.

1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.

Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).

Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise