Tort de zahar ars cu cafea

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.crema:
  • 800ml lapte
  • 200ml cafea
  • 100g zahar pentru ars
  • 100g zahar pentru crema
  • 8 oua
  • 2 linguri de faina
  • esenta rom
  • pt.blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pt.ornat:
  • frisca sau ciocolata

Mod de preparare

Crema:

Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp se bat ouale cu zaharul,faina,se adauga laptele,cafeaua,esenta,se toarna in vasul in care am topit zaharul si se baga la cuptor pentru 15 minute.

In acest timp pregatim blatul.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul,si faina.

Se scoate crema din cuptor,se adauga compozitia pentru blat si se da la cuptor pentru inca 30 de minute.

Cand se scoate din cuptor,se lasa la racit in acelasi vas o ora, doua,si se rastoarna pe un platou.Blatul va fi dedesubt,iar crema de-asupra.Se orneaza dupa preferinte.

Eu am ornat cu ciocolata alba,ciocolata neagra,un pic de nuca de cocos si perlute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise