Tort Denisa

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Il numesc asa dupa numele nepoatei mele, i l-am facut la implinirea celor 14 ani.
  • Ingrediente blat de cacao:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de nuca
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt, esenta de rom
  • 12 piscoturi de sampanie
  • Ingrediente blat alb:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri nuca de cocos
  • Crema de ciocolata:
  • 500 gr frisca, cacao (50 gr), 2 patratele ciocolata menaj.
  • Ornat : frisca cam 500 gr, un pachet de bomboane sugus pentru flori, ciocolata menaj

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat de cacao:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa ,praful de copt . Se pune compozitia in tava (20/30 cm)si cele 12 piscoturi la distanta intre ele(cam de un piscot), sa fie acoperite de aluat. Oricum dupa coacere ele vor fi la baza de sus a blatului. Se coace cam 35-40 de minute. Dupa racire se taie in doua. Un blat va fi simplu(negru), iar celalalt va avea o dunga alba, una neagra.

Blat alb:

Se bat albusurile spuma cu un pic de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bate pana se tine de tel, se adauga faina si nuca de cocos. Se coace cam 20-30 de minute, depinde de cuptor.

Crema de ciocolata:

Am folosit frisca in care am adaugat un plic de cacao, si ciocolata data prin razatoarea mare.

Asamblare:

Am pus prima data blatul cu piscoturi, crema, blatul alb, crema, blatul negru. Am taiat un colt din tort ca atunci cand pun florile, sa para o cascada de flori.

Am ornat cu frisca, cu flori facute din bomboane sugus, si ciocolata de menaj.

Blaturile se insiropeaza dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise