Tort din crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. Crema
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 0,500 l lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1/2 cana zahar
  • 2. Blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • 3. Ornat
  • - 1 cana de frisca
  • - 1 portocala

Mod de preparare

1. Crema

Intr-o cratita de 2-3l se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, se va roti vasul pentru a imbraca si peretii cu zahar caramelizat. Toate ingredientele pentru crema se amesteca si apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramelizat

Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate.

2. Blatul

Vom pregati intre timp blatul, albusul se bate spuma cu zaharul ca pentru bezea ,se adauga si celelalte ingrediente: galbenusurile ,uleiul ,faina praful de copt stins si mirodeniile.

Se scoate crema de zahar ars din cuptor si turnam deasupra blatul, introducem totul in cuptor si mai lasam circa 20-25 minute. Se incearca blatul inainte sa il scoatem din cuptor.

Dupa ce se racoreste vom rasturna compoztia pe un platou mare si il lasam sa se insiropeze bine cu zaharul caramelizat din farfurie. Dupa ce tortul s-a racit putem sa ornam tortul cu frisca si bucati de potocala. Se tine la rece pana il serviti. Va urez pofta buna.

Este tortul meu preferat , va rog sa il incercati si sa imi spuneti parerea voastra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise