Tort Diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 ou,
  • 200 gr. zahar,
  • 200 gr. lapte,
  • vanilie,
  • 1/2 kg. frisca batuta,
  • 1-2 linguri gelatina topita in putina apa fierbinte,
  • fructe proaspete, confiate sau din compot,
  • o foaie blat tort uns cu putina crema sau 200 gr. piscoturi.

Mod de preparare

Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia.

Se asaza blatul pe platou, se taie o fisie de hirtie groasa, lata de vreo 10 cm si se infasoara strins blatul cu ea, se prinde cu bolduri si se toarna inauntru fructe (compot de ananas sau de caise, banane sau kiwi taiate etc. - sa nu fie prea zemoase), si crema, alternativ, astfel incit deasupra sa ramina crema.

Daca se folosesc piscoturi, se uda o cratita cu apa sau se pune un cerc de hirtie pe fund, si se pun, alternativ, piscoturi, fructe, crema etc.

Se da la rece pina a doua zi, se scoate hirtia sau se rastoarna cratita. Traditional, se imbraca in frisca. Deasupra se presara fructe confiate sau bombonele colorate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise