TORT DIPLOMAT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Sirop:
  • -1/4 kg de zahar
  • -1/4 L apa
  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • Crema:
  • -1+1/2 Kg frisca (1L pt. crema si 1/2 pt. ornat)
  • -10 oua
  • -1+1/2 cana de zahar
  • -2 cani de lapte
  • -4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete
  • -3 lingurite nes (dupa gust)

Mod de preparare

Sirop:

Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel:

-se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca la crema de zahar ars);

-dupa ce s-a ars zaharul se pune 1/4 L apa si se lasa la rece.

Blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul. In compozitia de mai sus se adauga faina, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina.

Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor.

Este de preferat sa se puna o tava cu apa in cuptor.

Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema:

Ouale + zaharul + laptele + gelatina se amesteca toate, se pun la foc aproximativ 15 minute (pana se duce spuma). Atentie sa nu se taie!

Se lasa la rece.

Se imparte in doua parti: una se amesteca cu jumatate din frisca si nes si se toarna peste prima foaie de blat dupa ce aceasta s-a insiropat; se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza si se pune cealalta parte de crema adica: crema facuta + jumatate din frisca. Se adauga stafide, ananas si fineti, se acopera fructele si se pune la rece.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise