1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\"
2)Se prepara crema de galbenus din cele 5 galbenusuri+3lg.faina+1/2l.lapte+100gr.zahar+coaja rasa de portocala si lamaie(nu prea multa),se fierbe pe foc mic amasetecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase pana se ingroasa ca o smantana.
3)Se \"imbraca\"tava (forma)in care vreti sa faceti tortul in folie alimentara(se lasa o parte mai lunga pt. a se acoperi si deasupra compozitia de tort),se inmoaie f.putin piscoturile in siropul de la compotul de ananas si se aseaza pe marginile tavii(formei),
-pe fundul tavii(formei)care de fapt va fi \"fata\" tortului se pun fructele taiate rondele(portocala,kiwi,capsuni,ananas{dupa preferinta}
4)Vasul in care s-a \"inmuiat\" gelatina se pune la baie de abur pana se dizolva bine gelatina,dupa care se amesteca cu crema de galbenus care nu trebuie sa fie nici prea fierbinte dar nici rece(putin calduta).
5)Se prepara frisca din 1 kg. smantana+zaharul pudra vanilat(sau Hulala)
6)Se bat cele 5 albusuri+200gr.zahar pana se intaresc bine de tot(ca la bezea)
7)Se amesteca (cu lingura de lemn nu cu mixerul):crema de galbenus(in care s-a incorporat gelatina) cu jumatate din frisca(jumatate se opreste pt ornat) si bezeaua(albusurile batute bine)si se toarna in tava(forma) {daca doriti puteti sa puneti fructe si in compozitie}
Se acopera cu folie si se lasa la frigider pana se intareste(eu il las o noapte)dupa care se\"rastoarna\"pe platou si se orneaza cu frisa (sau il mai puteti \"imbraca\"in gelatina colorata
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise