Tort Diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cutie de 1 l frişcă lichidă
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 50 g gelatină granule
  • 150 ml apă sau suc de la compotul de ananas
  • 1 cutie ananas
  • fructe după preferinţe
  • esenţă de vanilie

Mod de preparare

Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se pune laptele călduţ, se pun la fiert la bain marie până devine o compoziţie mai groasă, ca o ciulama. După ce a dat în 2-3 clocote se pune gelatina pe care am lăsat-o să se înmoaie în cele 150 ml apă (suc de compot), şi se mai dă în 2-3- clocote.

Se dă la o parte, şi se lasă să se răcească la temperatura mâini, dar nici prea mult pentru că se întăreşte, dar nici nu se pune caldă pentru că se taie frişca. Frişca lichidă se bate cu zahăr (după gust) şi se pune ¾ în compoziţie, restul folosindu-se la ornat.

Se amestecă deci frişca cu compoziţia de mai sus.

Într-un vas se pun pe marginile lui pişcoturi iar pe fundul vasului se pun fructe (ananas, portocale, kiwi) şi se toarnă compoziţia în vas. Se poate pune după preferinţă compoziţie apoi fructe, pişcoturi, iar compoziţie, iar fructe ş.a.m.d. Totodată se poate pune cacao în jumătate de cantitate de compoziţie. La sfârşit se pun pişcoturi sau un blat de pandişpan (acesta se pune în momentul în care răsturnăm tortul).

Se bagă în frigider până a doua zi. Se desprinde de pe margini şi se răstoarnă pe un platou, se ornează cu frişcă, fructe, bombonele speciale pentru torturi, gelatină colorată.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise