TORT DIPLOMAT

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lapte
  • 3 plicuri gelatina dc outker
  • 1 lingura faina
  • coaja de la o portocala700g frisca
  • piscoturi sampanie
  • fructe portocale banane kiwi
  • ciocolata

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand continuu pana se ajunge la consistenta unei ciulama. Se dilueaza gelatina intr-o cana apa oparita. Calduta se amesteca cu ciulamaua care este putin racita si se lasa la rece.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si cu coaja de portocala. Se amesteca aceste albusuri cu compozitia de mai sus rece peste care se adauga 500g frisca si se amesteca bine. Intr-o forma se adauga celofan, apoi fructele taiate. Se toarna compozitia obtinuta, apoi se pun piscoturile de sampanie, se inveleste cu celofanul, se da la rece pana a doua zi. Se scoate pe platou si se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau fructe dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise