Tort Diplomat

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 pliculete de gelatina
  • - 1L lapte
  • - 3 oua
  • - 600 g zahar tos
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 1 kg frisca vegetala
  • - 1 pachet piscoturi
  • - 1 portocala
  • - 150 g stafide
  • - 1 compot de ananas (bucatele)
  • -1 kiwi

Mod de preparare

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi de fel!

Incepem prin a pune laptele pe foc, dupa care adugam ouale, zaharul tos iar apoi zaharul vanilat. Amestecam compozitia cu tellul pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce o luam de pe foc adaugam cele 3 pliculete de gelatina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Aceasta crema va trebui lasata la racit iar apoi veti observa ca gelatina isi va face treaba si va in grosa crema.

Intre timp curatam portocala ii indepartam pielitele si o taiem bucatele. Dupa ce am scurs-o de zeama o punem intr-un castronel impreuna cu stafidele si ananasul din compot care a fost si el scurs de zeama.

Trecem la pasul urmator: Frisca! Cel mai bine este sa alegi frisca vegetala la cutie deoarece isi mentine textura pufoasa chiar si dupa 2-3 zile de pastrat la frigider. Pe aceasta o preparam dupa cum scrie pe cutie: o punem intr-un castron inalt si o amestecam cu orce tip de mixer sau robot de bucatarie.

Dupa ce crema de lapte s-a racit, o punem intru-un castron mai maricel, adaugam 3 parti din frisca (restul oprim pentru ornat) fructele si 4-5 piscoturi faramitate. Ametecam cu o paleta de jos in sus.

Toata aceasta compozitie o punem in doua tavi de cozonac pregatite astfel: in fiecare tava asezam piscoturi unul langa celalalt astfel incat sa ajunga pe toata suprafata tavilor. Turnam compuzitia in tavi, si o lasam la frigider de azi pe maine. A 2-a zi scoatem tavile din frigider si vom observa ca este tare precum un blat. Trecem cu un cutit subtire, usor pe narginile tavilor pentru a se desprinde. Pe o tava intoarcem tavile de cozonac cu fata in jos si scoatem usurel astfel incat sa ramana in forma de dreptunghi si piscoturile sa ramana deasupra. Pe piscoturi o sa punem cu o lingurita putin sirop din compotul de ananas pentru a se inmuia. Orman cu risca si cu bucatele si feliute de kiwi! Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise