Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 plicuri de gelatina granulata
  • 6 oua
  • 2 plicuri de zah vanilat
  • o cana de zahar
  • 1 pachet de piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • -1 iaurt cu fructe- 400 ml
  • fructe, dupa preferinta( eu folosesc kiwi, mandarine)
  • 750 ml frisca
  • 1/2 l lapte

Mod de preparare

Mod de preparare:

1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din cand in cand..

2)Omogenizezi cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar..apoi le adaugi in 1/2 l lapte, treptat...precum uleiul la maioneza, si fierbi la baie/marine sau la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...

o lasi sa se racoreasca...si adaugi gelatina, dupa care o mai fierbi putin...si iarasi o dai la racit...

Intre timp, bati albusurile cu 2 plicuri de zah vanilat...bati si frisca...

3) Amesteci galbenusurile cu albusurile si 500 ml frisca...restul de 250 ml o folosesti a doua zi la ornat)

4)in functie de preferinte...poti sa procedezi astfel:

---imparti compozitia in 2 parti egale...in una adaugi esenta de vanilie, in cealalta un plic de cacao si o ciocolata rasa...si ai obtinut 2 creme...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise