Tort diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 20 gr gelatina granule (2 plicuri)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 banane
  • 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • 200 gr piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si dupa 5 minute si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda, se curata fructele, se taie si se orneaza tava dupa imaginatia fiecaruia. Dupa primul strat de fructe se adauga jumatate de compozitie, se aseaza iar fructe, iar deasupra se adauga compozitia ramasa. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in zeama de compot. Se tine la frigider cat mai mult timp (de preferat dupa o zi pe alta). Pofta buna! Reteta o am de pe blogul Laurei Sava! Multumesc, Laura!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise