Tort diplomat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 lingurite gelatina
  • -6 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat)
  • -stafide
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pahar lapte
  • -300 g piscoturi
  • -coaja rasa de la 2 portocale
  • -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Mod de preparare

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre timp, se pune intr-o oala coaja de la cele 2 portocale, se freaca cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune la fiert (la foc mic) pana devine ca o ciulama. Luam oala de pe foc si punem gelatina peste si amestecam. Preparam frisca, dupa ce s-a racit compozitia amestecam cele 600 g frisca, o cutie de ananas cuburi si stafidele. Intr-o oala punem folie de aluminiu si incepem asamblarea tortului, punem ananasul rondele, apoi un strat de compozitie, punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul de la ananas, apoi din nou compozitie si din nou piscoturi. Lasam tortul peste noapte in frigider ca sa se inchege bine. Dupa ce l-am scos din frigider il rasturnam pe o tava si ornam cu frisca si dupa preferinta cu ce mai doriti!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise