Tort diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Mod de preparare

Crema:

Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.

Blatul:

Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.

Montarea tortului:

Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise