Tort diplomat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar
  • 200ml.lapte dulce fiert si racit
  • 200 ml.smantana
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 plicuri de gelatina a 10 gr.pliculetul
  • o cutie de compot de ananas
  • 4 kiwi
  • 2 banane
  • Pentru ornat
  • 400 gr.smantana
  • 4 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 kiwi

Mod de preparare

Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand pe rand laptele dulce si smantana. Apoi, le punem pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase putin compozitia, apoi dam oala la rece. Adaugam gelatina inmuiata in putina apa cel putin 30 de minute si amestecam bine pana se topeste bine gelatina si se incorporeaza perfect.

Intr-o forma tip inimioara se aseaza folie de aluminu si se aseaza in forma pe margini si pe fund felii de ananas si felii de kiwi. Turnam apoi compozitia in forma, peste compozitie adaugam doua banane taiate felii si dam 5 minute forma la frigider. Dupa acest timp, o scoatem si asezam peste compozitie felii de kiwi, dam forma la frigider pentru cel putin 12 ore.

Punem in vasul de la robot smantana cu zaharul si zaharul vanilat si mixam foarte bine pana se face frisca.

Scoatem forma din frigider si desprindem usor blatul de pe tava si ornam apoi cu frisca. Se decoreaza cu felii de kiwi taiate in forma de inimioara.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise