Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg frisca
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de lapte
  • 50 g gelatina
  • 2 pachete stafide
  • 1 pachet de piscoturi de 300g
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 cutie compot de piersici
  • 1 pachet de intaritor de frisca.

Mod de preparare

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul de ananas si jumatate de la celalat se pun intro cratita si gelatina se dizolva in compotul ramas. Se incalzeste compotul, iar gelatina se toarna in compotul fierbinte apoi se da la rece.

Frisca se bate, se adauga intaritorul, apoi se amesteca cu gelatina si stafidele si cu crema de oua. Intr-o forma rotunda se pune celofan sau folie de plastic si se toarna o treime din crema, apoi fructele din compot taiate marunt, apoi iar crema si iar fructele si crema iar in final piscourile.

Se inveleste cu celofanul si se da la rece pana a doua zi sau macar 5h. A doua zi se rastoarna pe un platou si e gata de servire. Eu recomand inca un rand de piscoturi sau blat facut din 5 oua pus la mijlocul tortului fiindca e cam multa crema, se vede si in poza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise