Tort Diplomat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Piscot:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 6 linguri apa
  • Crema:
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 350 g lapte
  • 30 g gelatina granule
  • 100 g apa
  • Portocale,kiwi,coaja de lamaie,banane
  • 1/2 litru frisca sau un plic de praf de frisca

Mod de preparare

Din 4 oua se face un piscot astfel:

se bat albusurile spuma, se adauga incet zaharul, apoi 6 linguri de apa una cate una, galbenusurile si apoi faina in ploaie amestecand cu grija sa nu cada spuma.Se coace ca un piscot obisnuit.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zaharul,faina, laptele.Se fierb pe aburi amestecad mereu pana se ingroasa.

Gelatina cu 100 g apa se fierbe pana se topeste.Se toarna in crema fiarta.Se mai fierbe putin pana se ingroasa.

Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga in crema calduta.La urma se adauga frisca batuta.

Se taie din piscot o bucata ca un capac pe forma de chec.Restul de piscot se insiropeaza bine.

Se imbraca forma de chec in folie.Se toarna crema, se pun fructe, bucatele de piscot.Se pune capacul de piscot si se da la congelator 5-6 ore.

Se scoate din forma rasturnat pe blat,se ia jos folia si se imbraca in frisca.Deasupra se poate orna cu sirop de ciocolata.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise