Tort Diplomat aniversare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml frisca
  • 2 oua
  • 2 plicuri gelatina (20 gr.)
  • 100 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • zeama de lamiie pentru insiropat piscoturi
  • esenta de rom si de vanilie
  • 1 cutie compot de ananas
  • fructe (struguri
  • 2 banane
  • 1 portocala
  • stafide
  • nuci)
  • 250 ml frisca pentru ornat
  • eventual o lingurita de cacao

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecind incontinuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smintini se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pina devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca.

In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa.

Se amesteca cele doua compozitii usor.

Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.

Se foloseste o paleta speciala atunci cind se iau feliile de tort pentru a nu se rupe si nu se taie felii mari inrtrucit este un desert foarte consistent.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise