Tort diplomat cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pandispanul Sodoul de capsuni
  • 2 oua 2 oua
  • 2 linguri zahar 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina 1 lingura gelatina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • 200 ml iaurt
  • 300 ml frisca
  • pentru decor 300 g capsuni taiate
  • 200 g capsuni
  • 200 g frisca

Mod de preparare

prepararea pandispanului

se bat albusele cu zaharul se adauga galbenusele se amesteca usor cu mina ,se pune faina in ploaie,se amesteca.Compozitia se toarna in forma tapetata cu hirtie de copt.se coace la foc mediu 10 15 minute(blatul este subtire)

Prepararea sodoului de capsuni cu gelatina

-gelatina se pune in apa la hidratat

-zaharul +ouale +laptele +razatura de lamaie se pun la foc si se amesteca cu telul para pina se dizolva zaharul,se va pune si gelatina si se mai amesteca de citeva ori cu telul se lasa deoparte pina ajunge la 36-37 grade celsius

-iaurtul + capsunile + sodoul se amesteca cu frisca batuta

-fundul si pereti laterali ai formei in care s-a copt pandispanul se imbraca cu hirtie (cerc si o fisie circulara de hirtie)

-compozitia de mai sus se toarna in forma -peste compozitie se pune pandispanul.

-se tine la congelator pt 3 ore.

Decorarea

cind se aseaza pe platou pandispanul va fi baza,se scoate fisia de hirtie cercul de hirtie ,se decoreaza cu frisca batuta si capsuni in functie de fantezia fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise