Tort Diplomat cu fructe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua, 500 gr. zahar, 400 ml lapte, 2 pachete frisca, 60 gr. gelatina, 2 pachete zahar vanilat,
  • 2 linguri esenta de rom, fructe multe taiate marunt

Mod de preparare

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400 gr. zahar si se pun la rece. Se freaca galbenusurile cu 100 gr. zahar si se amesteca cu gelatina inmuiata in lapte. Se fierb pe baie de abur pina se face ca smintina ( sa nu se ingroase prea tare). Se lasa putin la racit. Se ia un castron mare de plastic si se rastoarna acolo gelatina cu restul, jumatate din frisca, albusurile, fructele, zaharul vanilat si esenta de

rom. Inainte de toate acestea, se pregateste o cratita cam de 4 litri cu pereti inalti, in care se pune o punga de plastic cu care se imbraca peretii si fundul. Se amesteca toate ingredientele

repede in castron si se toarna amestecul in cratita cu punga. Se lasa in frigider aproximativ o ora, apoi se rastoarna pe un platou.

Se orneaza cu frisca (si/sau confetti alimentare)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise