TORT DIPLOMAT CU IAURT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 2 iaurturi bifidus (450g)
  • 2 plicuri de frisca
  • 4 pliculete de gelatina fin maruntita alba
  • 150 g stafide
  • 1 cana zahar
  • 2 pachete de biscuiti petit beure sau un blat din pandispan
  • fructe (portocale
  • kiwi...)

Mod de preparare

Se pun fructele feliate pe fundul oalei sau tavii potrivit de inalta asezate frumos sub forma de floare. Gelatina se dizolva intr-o cana de lapte rece. Se pune la fiert o cana de lapte cu o cana de zahar 2 min (amestecand continuu). Se lasa la racit 1 min. Se amesteca cu cana in care s-a dizolvat geletina amestecand bine cu o paleta din lemn. Se da la rece. Se prepara frisca cu 300 ml lapte. Cand compozitia s-a racit se amesteca cu iaurtul si frisca (cu mixerul). Se pun stafidele si toata compozitia se toarna peste fructe. Se aseaza biscuitii sau blatul din pandispan deasupra si se da la rece pana a doua zi. Se desprind marginile cu un cutit usor si se rastoarna pe platou.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise