Tort diplomat II

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400 g zahar
  • 400 ml lapte
  • Gelatina 60-70 g
  • Apa rece 250 ml
  • Frisca un kg
  • Fructe: banane, portocale, mere, stafide
  • Piscoturi
  • Ness (cacao)

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in apa rece (30 min)

Lapte + zahar+ oua se pun pe foc, peste care se rastoarna gelatina si se fierbe pana se ingroasa.

Se lasa la rece amestecand din cand in cand, pana ajunge la o temperatura ca in camera.

Se bate frisca

Jumatate din crema se coloreaza cu cacao, iar jumatate ramane alba

Se pune aluat cu frisca, aluat alb+frisca

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise