Tort divin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 1+3/4 cup făină(400gr), 2cup zahăr(400gr.), 3/4cup cacao(5linguri mari), 1lingurițe cu virf praf de copt, o jumătate linguriță bicarbonat de soda, 1cup lapte bătut(240ml), 1/2cup ulei(120ml), 2 ouă mari, esență vanilie, 1cup cafea neagra firbinte(o cafea mare)
  • Crema de unt: 200gr unt la temperatura camerei, 500gr zahar pudră, 120ml lapte, un albus de ou, esență vanilie, zeama de la o lamaie
  • Ganache de ciocolata: 150gr ciocolata, 80ml smantana lichidă

Mod de preparare

Ulala...ce bunatate de tort..divin..e putin spus..credeti-mă pe cuvint...dar să trecem la prajiturit...

Pentru inceput pornim cuptorul la 180”C să aibă timp să se incalzeasca..Apoi, intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, adică făina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Cu ajutorul unui tel manual, le amestecam fff bine. Separat amestecam ingredientele lichide, laptele batut, uleiul, ouale si esența de vanilie. Adaugam ingredientele lichide in bolul cu cele uscate si amestecam pina la incorporare totala. Acum e momentul sa punem cafeaua fierbinte usor pina se incorporeaza perfect.

Tapetam o forma de tort mare, fie cu hartie de copt fie unt si faina si turnam compoziția. Dam la cuptor pentru aprox 35-40minute (atentie, nu deschieti cuptorul mai devreme de 30 minute) si normal, nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea..nu toate cuptoarele sunt la fel, daca scobitoarea iese uscata, blatul e gata. Lăsăm la racit complet si intre timp facem ganachul de ciocolata si crema.

Ganache-ul e fff simplu de facut, adică punem pe aburi ciocolata la topit si adaugam smantina lichida. Cind ciocolata s-a topit, amestecam ff bine si lasam la racit, tineti cont ca in aproximativ jumatate de ora trebuie sa il folositi ca altfel se intareste si trebuie sa il topiti iar..(eu am facut de cu seara blatul si a doua zi m-am ocupat de crema si ganache..:)). Crema de unt e foarte simplu de facut și trebuie sa va spun ca e absolut delicioasa, nu foarte grea, soft, insa dulce..:) Asadar..se mixeaza untul pina devine moale si apoi treptat adaugam zaharul pudra alternind cu laptele si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si esenta de vanilie.

Ornarea e extrem de simpla..asta daca va place cum am ales eu sa il ornez...:) adică taiem blatul in doua părti egale, punem pe primul blat un strat generos de ciocolata, apoi cu ajutorul unui pos punem crema, iar blat, iar ganache si ornam cu crema...si rezultatul..tadaaa....e diviiiinnn.

Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune va trimit. :*

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise