Tort "Dobos"

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: oua 6 buc
  • zahar 150 g
  • faina 150 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • unt 40 g. Crema: oua 4 buc
  • zahar 150 g
  • cacao 40 g
  • unt 250 g. Glazura: zahar 75 g

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina. Crema : untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la sfarsit se pune cacaua si se omogenizeaza bine compozitia. Se umplu foile si se asaza una peste alta afara de ultima foaie, peste care se toarna zaharul, care a fost caramelizat usor, se intinde caramelul pe intreaga suprafata a foii, se traseaza cu cutitul in caramel feliile de tort si se asaza foaia peste celelalte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise