tort economic.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • 3/4 ceasca zahar tos fin,
  • 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte,
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),
  • 300 ml frisca batuta,
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.

Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.

Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.

Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise