Tort economic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 1 canazahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Crema :2 plicuri budinca de ciocolata dr.Oetker
  • 400 ml.lapte
  • Pentru decorare:frisca,stafide,ciocolata rasa(o bucatica)

Mod de preparare

Se bat albusurile foarte bine,separat se bat galbenusurile cu zaharul aruncat in ploaie.Se mai adauga pe parcurs bezeaua formata de la albusuri si faina aruncata tot in ploaie. Dupa ce s-au amestecat bine se pun intr-o tava emailata si se lasa la foc incet 20 - 30 min.(pina creste).Atentie:nu se scoate imediat.Dupa racire se taie pe jumatate si se insiropeaza dupa gust cu un sirop facut cu apa zahar vanilat si zahar(dupa gust)Separat se face budinca si se aplica peste cele 2 bucati de blat taiate si insiropate in prealabil.Se poate orna cu ce dorim:frisca bucati de ciocolata,ciocolata rasa,etc.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise