Tort Ecran

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • -11 albusuri
  • -11 linguri faina
  • -5 galbenusuri
  • -15 linguri zahar
  • -2 linguri nuca macinata
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -2 oua intregi
  • -15 linguri zahar
  • -1 lingura lapte
  • -2 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri zahar
  • -300g unt

Mod de preparare

Blat

Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si galbenusurile,iar la final se adauga faina in ploaie.

Se toarna 1/2 din compozitie si se coc 2 foi din ea(subtiri).Compozitia de 1/2 ramasa se amesteca cu cacao si cu 2 linguri de nuci macinate si se coace toata ca un blat.

Crema

Se fierb pe foc cele 6 galbenusuri,2 oua intregi,15 linguri zahar si 1 lingura lapte,apoi crema se da la rece.Separat se fierb 2 linguri zahar cu 2 linguri de cacao si 2 de lapte.300g unt se freaca cu crema galbena,apoi cu cea maro.

Foile si blatul se insiropeaza.Atentie sa se insiropeze pe ambele parti.Se incarca foile cu crema si se asambleaza tortul.Se orneaza dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise