TORT ELIZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • 8 oua
  • 350g unt
  • 1 esenta rom
  • putin coniac.

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 8 galbenusuri, unul cate unul.

Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 4 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.

Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 4 albusuri batute si ele spuma. Se poate adauga o esenta rom si un capacel de coniac.

Tortul se poate imbraca in frisca. Nu este un tort inalt, in schimb este extrem de concentrat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise