Tort festiv

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1.5 kg branza dulce de vaca
  • 1 kg miere de albine
  • 900 g miez de nuca macinata
  • 300 g alune romanesti
  • 10 pachete unt
  • 250 g cacao
  • 3 bucati portocale
  • 100 g smochine
  • 300 grau integral macinat
  • 150 g stafide
  • 50 ml rom
  • 500 ml frisca
  • 1 kg mere
  • 3 bucati banane

Mod de preparare

OPERATII PREGATITOARE

Acest tort este unul dintre cele mai elegante dulciuri; el se preteaza la o prezentare pe masura: festiva, aspectat pe platou suport chiar cu flori, cu fructe, cu ornamente naturale. La servire, e bine ca fiecarei portii sa i se aseze o floare, bineinteles care sa respecte culoarea, nuanta si conditiile momentului servirii. In fiecare zi este bine sa fie folosita culoarea planetei cu care ziua respectiva este in relatie directa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise