Tort fin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • 50 ml apa
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 8 oua
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • o lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • doua linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se face un sirop din apa cu zahar si zahar vanilat.Cand clocoteste, se adauga nucile si cacao.Mai dai un clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi galbenusurile,unul cate unul, iar la final albusurile batute spuma.Asezi compozitia in tava de tort, unsa cu unt,tapetata cu faina. Dai la cuptor pentru 30-45 minute(in functie de cuptor).Dupa ce se raceste, intinzi crema.

Crema:

Untul cu zaharul si esenta de rom le dai pe foc.Adaugi faina,amidonul, cacao. Fierbi pana se indeseste (ca magiunul). Lasi sa se raceasca putin, apoi intinzi peste blat.Tai felii de tort, dupa ce lasi cateva ore la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise