Tort cu nuci si crema caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 100 g nuci date prin masina
  • 1 praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • o cana zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 100 g cacao
  • 1 pachet si 1/2 unt

Mod de preparare

Blat:

Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu, praful de copt stins cu lamaie si vanilia. Se lasa un sfert de ora sa se odihneasca apoi se adauga faina, nucile date prin masina si albusurile batute spuma tare. Se coace in forma unsa si tapetata cu faina la foc potrivit. Daca ouale sunt bine batute , se obtine un blat f mare.

Crema:

Cana de zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa. Se lasa la foc mic pana se leaga putin si se adauga 100 g cacao, Se amesteca bine pana are consistenta unei smantani si se lasa la racit.

Untul se freaca spuma si adauga treptat in crema de cacao.

Blatul se taie si se insiropeaza cu 1 pahar de apa amestecat cu 1/2 pahar zahar care s-a fiert in prealabil cu coaja rasa de portocala. Se raceste si se adauga esenta rom si zahar vanilinat.

Facultativ se poate pune nuca, visine care au stat o noapte presarate cu zahar si esenta de rom sau visine din visinata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise