Tort GABY cu blat de nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT : 400 g zahar, 100 ml apa, 300 g miez de nuca, 10 oua, 50 g cacao
  • CREMA : 300 g zahar, 100 ml apa, 1 pachet cu unt, 50 g cacao

Mod de preparare

BLAT: Zaharul cu apa se fac sirop [nu prea legat], se lasa sa se mai raceasca, dupa care se amesteca cu nuca data prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cacao, cu galbenusurile si apoi cu albusurile batute spuma tare ca la bezea. Aceasta compozitie se pune in forma de blat tapetata cu hirtie speciala pentru tort si bine unsa cu grasime [altfel se lipeste] si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit circa 15 - 20 minute.

CREMA : Crema se prepara pe foc mic. Se face un sirop din zahar si apa [ nu prea legat, ca sa nu se zahariseasca ], apoi se adauga untul si dupa ce s-a topit untul, cacaua. Se amesteca pe foc pina se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema trebuie sa iasa groasa sa se poata intinde cu cutitul. Dupa ce blatul s-a racit se unge cu crema preparata si se da la frigider

Specificatie: blatul nu se feliaza !

Pofta buna !

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise