Tort ganache de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat :6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 plic praf de copt
  • pt insiropat blatul: 200ml apa, 5 linguri de zahar , 2 esenate de rom
  • crema ganache: 200g ciocolata de lapte, 400ml frisca
  • ornat; 150ml frisca, 100g ciocolata

Mod de preparare

pt blat: mixam albusurile bine, adaugam zaharul treptat si mixam bine pana se formeaza o spuma care nu curge.

adaugam si galbenusurile apoi faina cu praful de copt.

pt sirop: fierbem apa cu zaharul, adaugam romul cand siropul e rece

pt crema: topim cioclata cu 50ml linguri frisca si o turnam usor peste restul de frisca mixata, mixam bine pana obtinem o crema pufoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise