Tort Haway

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 praf de copt
  • -1/2 cana ulei
  • -cacao
  • -faina
  • -150 g alune
  • -esenta de fistic
  • Crema:
  • -300 ml frisca
  • -200 g dulceata de prune
  • -200 g dulceata de capsuni
  • -150 g alune
  • Ornat:
  • -1/2 lamaie
  • -ciocolata

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar albusurile se bat spuma.

Se adauga cacaoa, praful de copt si faina la galbenusuri si se freaca bine pana devine o crema groasa si omogena.

Se adauga treptat albusurile batute spuma, peste galbenusri ,amestecand continu.Iar la sfarsit 150 g alune macinate. Se toarna totul intr-o tava de 28 cm ,tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade ,aproximativ 20 de minute.

Prepararea cremei:

Se bate bine frisca.Se adauga treptat dulceata amestecand continu.

Cand a devenit o crema omogena se adauga 150 g de alune si se amesteca bine.

Montare:

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu esenta de fistic.Se crema se imparte in 3,2 parti pentru blaturi si o parte pentru ornat.Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa gustul fiiecaruia.

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise