Tort ieftin, cu frisca si gem

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate),
  • 1 ceasca de faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa clocotita,
  • 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe),
  • 300 ml frisca batuta,
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de 20 cm si se pudreaza cu faina. Se bat albusurile cu zaharul, pana ce se intaresc si sticlesc. Se incorporeaza galbenusurile, apoi faina si apa si se imparte aluatul in mod egal pentru cele doua forme. Se coace 20-25 de minute, pana ce aluatul devine elastic atunci cand il apesi. Se scot blaturile din forme si se lasa sa se raceasca. Se ung cu marmelada si frisca si se asaza unul peste altul. Se pudreaza blatul de deasupra cu zahar farin si se decoreaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise