Tort Iuliana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4mere mari
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 150g zahar
  • 1pachet praf frisca
  • 150ml lapte
  • fructe
  • sirop compot fructe

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas,dupa care pe baza acestuia se aseaza merele spalate si curatate.Peste mere se toarna blatul pregatit din 4linguri faina,4de zahar si 4 oua.Se da la cuptor la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit ,se taie blatul pe jumatate se insiropeaza cu zeama de compot de fructe(orice fel).se pune frisca pregatita mai inainte din 150ml lapte si praful de frisca,peste ea fructe din compot sau portocale,kiwietc.Se aseaza a doua jumatate de blat ,se insiropeaza ,se pune frisca si se orneaza cu fructe(portocale,kiwi etc.)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise