Tort Joffre

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500 g. margarina
  • 100 g.cacao (de cea mai buna calitate)
  • 500 g.zahar
  • 125 ml.apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesment fin
  • 2 zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul, cacaoa si apa. Se da in clocot 5 min. Se lasa putin la racit. CALDA fiind, se adauga pe rand toate galbenusurile. Dupa aceea se imparte compozitia in 3 parti (aproximativ).

O parte se pune intr-un castron si se adauga 1 lingura cu varf de faina, 2 linguri cu varf de pesmet si la sfarsit, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri zahar. Totul se toarna intr-o cratita de 3 kg., unsa si tapetata, dupa care se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.

ATENTIE: blatul acesta da destul de mult inapoi.

In castronul in care au ramas cele 2 parti se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Se adauga 2-3 linguri zahar farin, 2 zahar vanilat, esenta de rom sa iasa o crema bine aromata si 1 lingura cacao (sau 1 lingurita ness). Se mixeaza si acestea foarte bine. Crema obtinuta se tine la frigider 1 h.

Dupa aceea asamblam tortul. Taiem blatul pe din doua, punem crema, iar cu restul il decoram.

La decorarea tortului fiecare isi foloseste imaginatia (cu bombonele, trandafirasi din zahar, frisca si pe deasupra ciocolata rasa, etc.)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise