Tort Joffre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cescuta apa
  • 500g zahar
  • 100g cacao
  • 10 oua
  • 300g unt
  • 3linguri rase faina
  • fructe din compot,fructe confiate,nuci,dulceata

Mod de preparare

Zaharul se fierbe cu cacao pina se leaga putin;se lasa sa se raceasca cam 10 min si se adauga pe rind galbenusurile

Compozitia se imparte in doua

Blatul :

-in prima jumatate se pune faina si se coace in cratita tapetata cu hirtie ,in cuptor incalzit in prealabil ,la foc mic.

Crema :

-in a doua jumatate se aduga albusurile batute spuma tare ; se adauga untul frecat spuma

Se iau citeva linguri din compozitie pentru ornat

Restul se amesteca cu fructele si nucile(toate sau o parte din ele,cum va place)-

Blatul se taie in doua ,se pune crema si se acopera cu restul de crema fara fructe

Daca vreti il puteti pudra cu cacao sau orna cu frisca

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise