Tort Jofré

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ouã;
  • 400 gr zahãr pudrã;
  • 300 gr unt;
  • 100 ml apã;
  • 1 lingurã (cu vârf) cu fãinã;
  • 100 gr cacao

Mod de preparare

Se amestecã într-un vas de 2l zahãrul si cacaua foarte bine, apoi se încorporeazã apa. Se dau la foc mic si se amestecã tot timpul, sã nu se \"lipeascã\", si încã 5min dupã ce fierbe.

Dupã ce se rãcoreste se adaugã gãlbenusurile, pe rând, amestecând continuu.

Albusurile se freacã separat, cu putinã sare, ca pentru bezea.

În albusurile bãtute spumã se adaugã 1/3 din compozitia preparatã anterior, se amestecã usor cu furculita apoi se încorporeazã fãina. Compozitia se toarnã într-o cratitã de 3l unsã bine cu unt si cu hârtie pergament - merge si cu hârtie simplã unsã cu unt pe ambele fete. Se coace în cuptor, la foc potrivit cam 20min.

Nu se deschide cuptorul pânã nu se desprinde de pe margini. Se rãstoarnã caldã pe un platou iar hârtia de desprinde imediat.

în restul compozitiei se amestecã untul frecat spumã; se amestecã foarte bine, s7 nu se facã cocoloase. Aceasta este crema.

Blatul se taie în douã felii si se umple cu cremã.

În cremã se pot adãuga coajã rasã de potocalã, visine din visinata, etc.

Se serveste rece, a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise