Tort Jofre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 300 g zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri mari de faina
  • 1 cutie mare margarina Rama
  • o cutie 500 ml frisca Hulala
  • o cutie compot ananas
  • un pumn nuci

Mod de preparare

Crema 1

Se fierb apa cu zaharul si cacaua la foc mic pana se face o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca din cand in cand. Cand s-a racit, se adauga cele 8 galbenusuri.

Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga faina si 5 linguri din crema 1. Apoi, se pune la copt intr-o tava unsa cu margarina.

Crema 2: Se freaca margarina cu restul de crema 1.

Se taie blatul in doua, se aseaza primul strat, care se insiropeaza cu siropul de la compot. Apoi, se pune crema 2, un strat frisca, cateva bucatele de ananas, cealalta parte a blatului si se insiropeaza si aceasta. Se orneaza cu frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise